نقش خانواده ها در افزايش هوش مالي فرزندان خود

مي توانيد ساعت هاي زيادي را درباره ارزش و اهميت پول و اينكه بچه ها بايد ياد بگيرند كه پول خودشان را با دقت خرج كنند ، برايشان حرف بزنيد . مي توانيد داستان زندگي خودتان در گذشته را برايشان تعريف كنيد و به آن ها بگوييد كه در دوره هاي مختلف زندگي ، از چه راهي پولتان را به دست مي آورديد و چطور براي خرج كردن آن ، برنامه ريزي مي كرديد و چقدر از آن را و به چه روشي پس انداز مي كرديد ؛ چون حتما مي دانيد كه بهترين معلم انسان ، تجربه هاي گذشته خودش و ديگران است .

تمرين تقويت حافظه و هوش نقش خانواده ها در افزايش هوش مالي فرزندان خود

هوش مالي كودكان

 

نقش خانواده ها در افزايش هوش مالي فرزندان خود2

 

در اين جا مي خواهيم راه هايي را كه مي توانيد به كودكتان توضيح دهيد كه از پولش چگونه استفاده كند و چگونه پس انداز كردن را ياد بگيرد ، به شما آموزش دهيم . دير يا زود كودكتان بايد ياد بگيرد كه پول ، بر روي درخت سبز نمي شود و براي به دست آوردن آن بايد زحمت كشيد و به احترام زحماتي كه براي پول درآوردن كشيده مي شود ، بايد آن را به بهترين صورت خرج كنند .

از همان ابتدا كودكتان را با پول آشنا كنيد

بهترين زمان شروع اين آموزش ها ، بين ۳ تا ۴ سالگي است . در اين دوران ، بايد تفاوت بين سكه هاي پول كشورتان را به آن ها ياد بدهيد و برايشان يك قلك بگيريد تا در آن ، پول هاي سكه اي يا اسكناسهايش را بياندازد و جمع كند . يك قلك پول ( حتي اگر يك كيف يا كيسه براي نگهداري از پول باشد ) ، در واقع يك جاي امن براي پول هايش مي باشد و همچنين اين حس را در كودكتان ايجاد مي كند كه براي خودش پول دارد .

اگر بتوانيد يك قلك شيشه اي تهيه كنيد كه بتواند داخلش را ببيند ، خيلي بهتر مي شود ؛ اينجوري مي تواند به صداي سكه هايش گوش بدهد و شاهد اضافه شدن روز به روزش باشد . اين يك شروع خيلي خوب است . حالا كه كودكتان ياد گرفته كه پول هايش را جمع كند ، به او اجازه بدهيد كه پول را براي خودش خرج كند و هر چيزي را كه دوست دارد بخرد .

انواع هوش انواع هوش و تقويت حافظه تعريف هوش از نظر وكسلر

اهميت استفاده از قلك

 

نقش خانواده ها در افزايش هوش مالي فرزندان خود3

 

 در دو مرحله به كودكتان اجازه دهيد كه پول هاي قلكش را خرج كند . يكبار وقتي كه قلكش تا نصفه پر شده و يك بار هم وقتي كه كاملا پر شده است . اين كار به آن ها ياد مي دهد كه اگر پول كمي جمع كرده باشد ، فقط مي تواند چيزهاي كوچك و ساده و ارزان براي خودش بخرد اما وقتي كه تا سر قلك را پر از پول كرده باشد و پول زياي جمع كرده باشد ، مي تواند با آن ، چيزهاي با ارزش و گران قيمت و خاص بخرد ؛ در نتيجه كودكتان به اهميت پول جمع كردن در طول زمان پي مي برد .

آموزش تفاوت نياز با خواسته

كم كم به كودكتان ياد بدهيد كه نياز، با خواسته تفاوت دارد ؛ مثلا وقتي كه از تلويزيون منزلتان تبليغي پخش مي شود يا در خيابان ، تبليغات بنري را مي بينيد ، برايش اين تفاوت را توضيح بدهيد و از او بخواهيد كه پس از ديدن هر تبليغي ، به شما بگويد كه اين خواسته است يا نياز ؛ و در صورتي كه به شما پاسخ درست داد ، به او هديه اي به عنوان پاداش بدهيد .

آزمون هوش مالي ارتقا هوش مالي افزايش هوش و حافظه

آن ها را عادت دهيد كه پس انداز بكنند

 

نقش خانواده ها در افزايش هوش مالي فرزندان خود5

 

در خانه تان يك قانون بگذاريد كه بچه ها بايد حداقل ۱۰ درصد از پولشان را پس انداز كنند ؛ چه اين پول از طريق پول توجيبي شان به دستشان رسيده باشد و چه از طريق كاري كه در بيرون از خانه انجام مي دهند . اگر در ابتداي اين كار ، زياد به كودكانتان سخت نگيريد و شرايط را برايشان آسان كنيد ، به آن ها فشار نمي آيد و اين كار را با ميل و رغبت انجام مي دهند . برايش از خاطراتتان بگوييد كه وقتي شما به سن و سال او بوديد ، با پول هايتان چه مي كرديد و چه نتايج مثبت و منفي اي از اين كار عايدتان شده است .

يك حساب پس انداز به نام كودكتان باز كنيد

حساب بانكي هم در حقيقت چيزي مثل قلك است اما بزرگ تر و با اين تفاوت كه وقتي كه او حساب بانكي دارد ، مي تواند به پولش اضافه كند . جدول ميزان سود بانك ها را در اختيار او قرار دهيد و به او اجازه دهيد كه نوع حساب پس اندازش را خودش انتخاب بكند و به او يادآوري كنيد كه هر زمان كه احتياج به مشورت با كسي براي اين انتخابش داشته باشد ، شما در كنار او هستيد . او با اين كار، مي تواند برنامه ريزي كند كه پولش را تا چه زمان و با چه سودي مي خواهد در بانك بگذارد . اين كار، براي موفقيت او در آينده و بالا بردن هوش مالي اش ، خيلي اهميت دارد .

كودكتان را تشويق كنيد كه اهداف مالي داشته باشد

 

نقش خانواده ها در افزايش هوش مالي فرزندان خود6

 

كودكتان را تشويق كنيد تا يك ليست تهيه كند و در آن چيزهايي را كه آرزو دارد كه داشته باشد و بخرد ، يادداشت كند و براي رسيدن به آن ها هم زماني را در نظر بگيرد و جلوي تك تك آرزوهايش بنويسد . به او قول بدهيد كه در صورتي كه تا نزديكي هاي آن تاريخ ، قسمت بيشتري از پول مورد نيازش را جمع كرده باشد ، شما باقي مبلغ مورد احتياجش را به او مي دهيد . به او كمك كنيد كه بتواند تا قبل از اين كه خيلي بزرگ بشود و ديگر آرزوهاي گذشته اش برايش جذابيتي نداشته باشند ، به آن ها برسد .

به طور منظم به كودكانتان پول توجيبي بدهيد

پول توجيبي ، خيلي مهمتر است از پولي كه از راه كار كردن به دست مي آورد ؛ چون اگر پول توجيبي را بر اساس تاريخ هاي منظمي به او بدهيد ، او نظم داشتن در خرج كردن و پس انداز كردن را ياد مي گيرد و همين كار ، اعتماد به نفسش را افزايش مي دهد . مبلغي كه به عنوان پول توجيبي به كودكان مي دهيد ، به سن او ، شرايطي كه دارد و وظايفي كه انجام مي دهد بستگي دارد . بهترين زمان دادن پول توجيبي به كودكتان ، ۶ سالگي است چون از اين سن ، او اين توانايي را به دست مي آورد كه چيزهايي را كه مي خواهد ، خريداري كند .

كودكانتان را براي به دست آوردن پول ، تشويق كنيد

 

نقش خانواده ها در افزايش هوش مالي فرزندان خود7

 

به كودكتان كمك كنيد كه علاوه بر پول توجيبي اي كه از شما مي گيرد ، ياد بگيرد كه براي خودش ، درآمدي داشته باشد و يك كسب و كار كوچك راه بياندازد. او مي تواند از طريق روش هاي ساده اي مثل انجام دادن كارهاي خانه شما يا ساير اعضاي خانواده تان ، كوتاه كردن چمن هاي حياط ، پارو كردن برف و … براي خودش پولي به دست بياورد و به علاوه ، با انجام دادن كارهايي كه برايش خطري نداشته باشد ، چيزهاي زيادي ياد بگيرد .

آموزش مديريت پول را به كودكانتان شروع كنيد

همه عادت هاي مالي اي كه كودكان در بزرگسالي و پيري خواهند داشت ، در اثر آموزش هايي است كه شما به آن ها داده ايد يا از طريق الگوسازي از پدر و مادرشان كسب كرده اند . آن ها هميشه افتخار خواهند كرد كه از پول پس اندازشان توانسته اند يك دوچرخه يا خانه يا چيزهاي بزرگي بخرند . همين آموزش هاي به ظاهر ساده شما ، به طور مستقيمي روي كسب و كار آينده كودكتان تاثير مي گذارد .

مشورت به جاي خودسري

 

نقش خانواده ها در افزايش هوش مالي فرزندان خود8

 

وقتي كه شما و همسرتان در حال مشورت كردن با هم در مورد مسائل مالي خانواده هستيد ، اجازه بدهيد كه كودكتان هم در آن جا حضور داشته باشد و در جريان بحث ها و تصميم گيري ها قرار بگيرد . به او اجازه بدهيد كه اظهار نظر كند . به اين روش ، او ياد مي گيرد كه هميشه علاوه بر تصميم او ، تصميمات ديگري هم وجود دارد كه ممكن است بهتر باشند و در پايان هم تصميم نهايي ، بر اساس تصميمي كه پخته تر و درست تر است گرفته مي شود .

نتيجه گيري

همه انسان ها از زماني كه به دنيا مي آيند ، از هوش و ثروت ذاتي زيادي برخوردارند . آن هايي كه فكر مي كنند در آينده ، اين هوش و ثروت را حفظ مي كنند ، موفق مي شوند و آن هايي كه تصور ديگري غير از اين را دارند هم ، در نهايت موفق نمي شوند . از همان آغاز كودكي ، شروع كنيد به آشنا كردن كودكتان با روش هاي پول در آوردن و خرج كردن . پرداخت بدون حساب پول به كودكانتان و دچار كردن آن ها به ولخرجي ، از عادت هاي مضري است كه در نهايت باعث مي شود كه حس توانايي و اعتماد به نفس مالي در كودكانتان پژمرده بشود و دچار يك سردرگمي مالي و اقتصادي شوند.

هر زماني احساس كرديد كه عادت هاي مالي اشتباهي در كودكتان شكل گرفته ، هوشيار شويد اما زياد خودتان را نگران نكنيد ، چون تمامي اين عادت ها ، برگشت پذير هستند ؛ پس سعي كنيد كه هر چه سريع تر اين رفتارهايشان را اصلاح كنيد و مديريت صحيح پول ها و ساير اموالش را به او آموزش دهيد ؛ با انجام همين چند ترفند ساده مي توانيد اميدوار باشيد كه آينده مالي فرزندتان را تضمين كرده ايد و به زودي در دوران بزرگسالي ، آن ها سپاسگزارتان خواهند بود و موفقيت هايشان را مديون شما مي دانند .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.